unicat.nlb.by  
На главную

Справка

Сычова, Еўдакія Міхайлаўна (кандыдат тэхнічных навук ; тэхналогія харчовых прадуктаў ; нар. 1944)

    Нарадзілася 22.05.1944, с. Пакроўскае, Станаўлянскі раён, Ліпецкая вобласць, Расія. Спецыяліст у галіне захоўвання і перапрацоўкі зерня. Кандыдат тэхнічных навук (1970).
    Адукацыя: Маскоўскі тэхналагічны інстытут харчовай прамысловасці (спецыяльнасць "Захоўванне і тэхналогія перапрацоўкі зерня", 1966; аспірантура, спецыяльнасць "Захоўванне зерня (элеватарна-складская гаспадарка)", 1970).
    Науковыя інтарэсы: даследаванне якаснага патэнцыялу сартавых рэсурсаў зерня розных культур, якія вырошчваюцца ў Рэспубліцы Беларусь, з мэтай рацыянальнага іх выкарыстання; фартыфікацыя мукі.
    Месца працы, пасада: Усходне-Сібірскі тэхналагічны інстытут (1970–1976, дацэнт кафедры захоўвання і перапрацоўкі зерня, намеснік дэкана інжынерна-эканамічнага факультэта), Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання (з 1976, тэхналагічны факультэт, кафедра тэхналогіі хлебапрадуктаў, дацэнт). Інфармацыя на 2017.
    Узнагароды: нагрудны знак "Выдатнік адукацыі" (2008).

        Варыянтная форма
    Sychova, D. M. (нар. 1944) (англійская мова)
    Sychova, Yeudakiya (нар. 1944) (англійская мова)
    Syčova, Eŭdakiâ Mihajlaŭna (нар. 1944)
    Сычова, Дзіна Міхайлаўна (нар. 1944)

        Гл. таксама
    Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых і хімічных тэхналогій (Магілёў). Тэхналагічны факультэт
    Сычева, Евдокия Михайловна (кандидат технических наук ; технология продовольственных продуктов ; род. 1944) (на іншай мове)

        Крыніцы інфармацыі
    Физико-химические и биохимические изменения в зерне овса при хранении : диссертация ... кандидата технических наук : 05.375 : защищена 24.06.1970 : утверждена 15.07.1970 / Сычева Евдокия Михайловна. — Москва, 1970.
    Технология отрасли : конспект лекций / Д. М. Сычева, О. Д. Цедик. — Могилев, 2007. (Форма імя: Дина.)
    Основные направления совершенствования ассортимента и технологий мучных продуктов питания на основе местных сырьевых ресурсов / [Е. А. Назаренко и др.] // Сборник научных трудов по материалам V Международной научно-технической конференции "Техника и технология пищевых производств". — Могилев, 2005. — С. 19—22.
    Production flour with improving mineral composition / Y. V. Neliubina, D. M. Sychova, A. A. Morozova // New technologies in tradicional food : Reports International Scientific Practical Conference / Latvia University of Agriculture. — Jelgava, 2005. — P. 43—48.
    Анкета вучонага.
    Сычева Дина Михайловна // 40 лет Могилевскому государственному университету продовольствия. — Минск, 2013. — С. 113.
    Сайт Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання.