![]() |
На главную | ![]() | ![]() |
---|
Справка
Касьянава, Лiдзiя Аляксееўна (кандыдат тэхнічных навук ; тэхналогія харчовых прадуктаў ; нар. 1943) |
Нарадзілася 10.09.1943, г. Батумі, Грузія. Спецыяліст у галіне тэхналогіі захоўвання і перапрацоўкі злакавых культур. Кандыдат тэхнічных навук (1972), дацэнт (1980), прафесар (2005). Заслужаны работнік адукацыі Рэспублікі Беларусь (2001).
Адукацыя: Маскоўскі тэхналагічны інстытут харчовай прамысловасці (спецыяльнасць "Тэхналогія захоўвання і перапрацоўкі зерня", кваліфікацыя "Інжынер-тэхнолаг", 1965; аспірантура, спецыяльнасць "Тэхналогія зернавых, бабовых і крупяных культур", 1972).
Навуковыя інтарэсы: тэхналогія перапрацоўкі зерня; стварэнне прадуктаў харчавання павышанай харчовай каштоўнасці з мясцовай сыравіны; стварэнне электронных сродкаў навучання ў вышэйшай школе.
Месца працы, пасада: Хабараўскі млынкамбінат (1966–1969, начальнік цэха, намеснік галоўнага інжынера), Завочны інстытут савецкага гандлю (Хабараўскі філіял; 1972–1975, асістэнт, старшы выкладчык), Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання (з 1975, тэхналагічны факультэт, кафедра тэхналогіі хлебапрадуктаў, прафесар, у 1976–1980 – загадчык кафедры, 1981–2005 – дэкан факультэта). Інфармацыя на 2016.
Узнагароды: ордэн "Знак Пашаны" (1986), нагрудны значок "Выдатнiк адукацыi Рэспублікі Беларусь" (1998).
E-mail: Lidiya-43@mail.ru
Варыянтная форма
Kas'ânava, Lidziâ Alâkseeŭna (нар. 1943) |
Гл. таксама
Крыніцы інфармацыі
Исследование режимов гидросепарирования и гидротермической обработки проса : диссертация … кандидата технических наук : 05.374 : защищена 30.05.1972 : утверждена 30.06.1972 / Л. А. Касьянова. — Москва, 1972.
Повышение эффективности использования зерна тритикале на продовольственные цели / Л. А. Касьянова, Е. Н. Урбанчик. — Минск, 2008.
Анкета вучонага.
Сайт Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання.
© Государственное учреждение "Национальная библиотека Беларуси", 2015-2025 © Поисковая система разработана Объединенным институтом проблем информатики НАН Беларуси |