unicat.nlb.by  
На главную

Справка

Каралёва, Лідзія Міхайлаўна (кандыдат тэхнічных навук ; тэхналогія харчовых прадуктаў ; нар. 1953)

    Нарадзілася 23.04.1953, г. Поркала-Уд, Ленінградская вобласць, Расія. Спецыяліст у галіне біятэхналогіі харчовых прадуктаў (харчовая прамысловасць). Кандыдат тэхнічных навук (2008), дацэнт (2011).
    Адукацыя: Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт імя У. І. Леніна (спецыяльнасць "Біялогія", 1975; аспірантура, спецыяльнасць "Біяхімія", 1980).
    Науковыя інтарэсы: біяхімія; тэхналогія безалкагольных напіткаў браджэння; зброджваючыя кампаненты.
    Месца працы, пасада: Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт імя У. І. Леніна (1977–1984), Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання (1975–1977 і з 1980, тэхналагічны факультэт, кафедра тэхналогіі харчовых вытворчасцей, дацэнт). Інфармацыя на 2016.
    E-mail: klm230409@rambler.ru

        Варыянтная форма
    Karalëva, Lidziâ Mihajlaŭna (нар. 1953)
    Якірэвіч, Лідзія Міхайлаўна (нар. 1953) (дзявочае прозвішча)

        Гл. таксама
    Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых і хімічных тэхналогій (Магілёў). Тэхналагічны факультэт
    Королева, Лидия Михайловна (кандидат технических наук ; технология продовольственных продуктов ; род. 1953) (на іншай мове)

        Крыніцы інфармацыі
    Биотехнология натуральных безалкогольных напитков брожения на основе рисового гриба : диссертация ... кандидата технических наук : 05.18.07 : защищена 25.11.2008 : утверждена 11.03.2009 / Королева Лидия Михайловна. — Могилев, 2008.
    Доклиническая комплексная оценка свойств напитка брожения на основе рисового гриба / Е. А. Цед, З. В. Василенко, Л. Н. Николаевич, Л. М. Королева, С. В. Волкова // Пиво и напитки. — 2012. — № 5. — С. 64—66.
    Идентификация микробного состава поликультуры рисового гриба как основы получения ферментированных безалкогольных напитков / Л. М. Королева, Е. А. Цед, Н. К. Коваленко, С. С. Нагорная // Пиво и напитки. — 2007. — № 2. — С. 40—42.
    Сайт Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання.