unicat.nlb.by СВОДНЫЙ ЭЛЕКТРОННЫЙ КАТАЛОГ
БИБЛИОТЕК БЕЛАРУСИ
История поисков 
Базовый поискРасширенный поискCловариГРНТИНовые поступления

Справка

САРБІТ (хім.)

    Шасціатамны аліфатычны спірт, бясколерныя крышталі салодкага смаку. Ужываецца ў якасці заменніка цукру (пры сахарным дыябеце), харчовай дабаўкі, гіграскапічнага рэчыва і загушчальніка (у касметычнай прамысловасці), як хімічны інгрэдыент для вытворчасці энерганосьбітаў з біямасы і г. д.

    СІНОНІМЫ І ЎМОЎНЫЯ СІНОНІМЫ
        глюцытол
        сарбітол

    
    ЭКВІВАЛЕНТ НА ІНШАЙ МОВЕ
        СОРБИТ (хим.)

        КРЫНІЦЫ IНФАРМАЦЫІ
    Новая Российская энциклопедия. Т. 15 (2). — Москва, 2015.
    Большая Российская энциклопедия. [В 35 т.]. Т. 1. — Москва, 2005.
    Словарь дескрипторов по химии и химической промышленности. — Москва, 1966.
    Химическая энциклопедия. [В 5 т.]. Т. 4. — Москва, 1995.

Чтобы вернуться назад, щелкните кнопку BACK на Вашем браузере