СВОДНЫЙ ЭЛЕКТРОННЫЙ КАТАЛОГ БИБЛИОТЕК БЕЛАРУСИ | История поисков |
Базовый поиск | Расширенный поиск | Cловари | ГРНТИ | Новые поступления |
---|
Справка
ШТУЧНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ |
Прадукты харчавання, якія валодаюць высокай бялковай каштоўнасцю і па вонкавым выглядзе, густу і паху нагадваюць натуральныя харчовыя прадукты, але атрыманы дзякуючы новым тэхналагічным метадам на аснове асобных харчовых рэчываў (бялкоў, вугляводаў, тлушчаў, вітамінаў і інш.).
Штучныя прадукты вырабляюць тэхнічным шляхам з прыродных харчовых інгрыдыентаў. У якасці сыравіны для вытворчасці часцей за ўсё выкарыстоўваюць прэпараты соевага бялку (канцэнтраты і ізаляты), а таксама канцэнтраты малочнай сыроваткі.
Сінтэтычныя харчовыя прадукты атрымліваюць у выніку хімічнага сінтэзу харчовых рэчываў (мікрабіялагічны сінтэз бялкоў з вуглевадародаў нафты).
СІНОНІМЫ І ЎМОЎНЫЯ СІНОНІМЫ
сінтэтычныя прадукты харчавання |
штучная ежа |
штучныя харчовыя прадукты |
ЭКВІВАЛЕНТ НА ІНШАЙ МОВЕ ИСКУССТВЕННЫЕ ПРОДУКТЫ ПИТАНИЯ |
ВЫШЭЙСТАЯЧЫЯ ТЭРМІНЫ ХАРЧОВЫЯ ПРАДУКТЫ |
НІЖЭЙСТАЯЧЫЯ ТЭРМІНЫ ІМІТАВАНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ |
КАМБІНАВАНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ |
КРЫНІЦЫ IНФАРМАЦЫІ
Большая энциклопедия. В 62 т. Т. 45. — Москва, 2006.
Большая Российская энциклопедия. [В 35 т.]. Т. 11. — Москва, 2008.
Дескрипторный словарь по сельскому хозяйству и продовольствию. — Москва, 2015.
Чтобы вернуться назад, щелкните кнопку BACK на Вашем браузере
© Государственное учреждение "Национальная библиотека Беларуси", 2015-2024 © Поисковая система разработана Объединенным институтом проблем информатики НАН Беларуси |