unicat.nlb.by СВОДНЫЙ ЭЛЕКТРОННЫЙ КАТАЛОГ
БИБЛИОТЕК БЕЛАРУСИ
История поисков 
Базовый поискРасширенный поискCловариГРНТИНовые поступления

Справка

ШТУЧНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ

    Прадукты харчавання, якія валодаюць высокай бялковай каштоўнасцю і па вонкавым выглядзе, густу і паху нагадваюць натуральныя харчовыя прадукты, але атрыманы дзякуючы новым тэхналагічным метадам на аснове асобных харчовых рэчываў (бялкоў, вугляводаў, тлушчаў, вітамінаў і інш.).
    Штучныя прадукты вырабляюць тэхнічным шляхам з прыродных харчовых інгрыдыентаў. У якасці сыравіны для вытворчасці часцей за ўсё выкарыстоўваюць прэпараты соевага бялку (канцэнтраты і ізаляты), а таксама канцэнтраты малочнай сыроваткі.
    Сінтэтычныя харчовыя прадукты атрымліваюць у выніку хімічнага сінтэзу харчовых рэчываў (мікрабіялагічны сінтэз бялкоў з вуглевадародаў нафты).

    СІНОНІМЫ І ЎМОЎНЫЯ СІНОНІМЫ
        сінтэтычныя прадукты харчавання
        штучная ежа
        штучныя харчовыя прадукты

    
    ЭКВІВАЛЕНТ НА ІНШАЙ МОВЕ
        ИСКУССТВЕННЫЕ ПРОДУКТЫ ПИТАНИЯ
    
    ВЫШЭЙСТАЯЧЫЯ ТЭРМІНЫ
        ХАРЧОВЫЯ ПРАДУКТЫ
    
    НІЖЭЙСТАЯЧЫЯ ТЭРМІНЫ
        ІМІТАВАНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ
        КАМБІНАВАНЫЯ ПРАДУКТЫ ХАРЧАВАННЯ

        КРЫНІЦЫ IНФАРМАЦЫІ
    Большая энциклопедия. В 62 т. Т. 45. — Москва, 2006.
    Большая Российская энциклопедия. [В 35 т.]. Т. 11. — Москва, 2008.
    Дескрипторный словарь по сельскому хозяйству и продовольствию. — Москва, 2015.

Чтобы вернуться назад, щелкните кнопку BACK на Вашем браузере