unicat.nlb.by СВОДНЫЙ ЭЛЕКТРОННЫЙ КАТАЛОГ
БИБЛИОТЕК БЕЛАРУСИ
История поисков 
Базовый поискРасширенный поискCловариГРНТИНовые поступления

Запись в MARC-формате

копировать MARC-запись

=LDR  00000cx\\j22002533\\45\\
=001  BY-NLB-ar3289057
=005  20181220200035.7
=100  \\$a20091008abely50\\\\\\ca0
=152  \\$bDVNLB
=250  \\$aПАДСАЛОДЖВАЛЬНІКІ
=300  1\$aСмакавыя дабаўкі, прызначаныя для надання харчовым прадуктам, напіткам, лекавым сродкам, гігіенічным прадуктам салодкага смаку. Да іх адносяцца заменнікі цукру (глюкоза-фруктозныя сіропы, фруктоза, сарбіт, ксіліт, мальтыт і другія поліспірты), інтэнсіўныя падсалоджвальнікі і інш. Могуць быць такімі ж салодкімі як сахар ці адрознівацца ад яго па саладосці. Для інтэнсіўных падсалоджвальнікаў (аспартам, ацэсульфат калію, сахарын, сукралоза, цыкламаты) гэта адрозненне дасягае ў дзясяткі і сотні разоў. У інтэнсіўных падсалоджвальніках у адрозненне ад заменнікаў адсутнічае глюкозны фрагмент.
=450  \\$aпадсалоджвальныя рэчывы
=550  \\$5w$3BY-NLB-ar3289051$aПОДСЛАСТИТЕЛИ
=686  \\$2rugasnti$a65
=801  \2$aBY$bBY-HM0000$c20181213
=801  \0$aBY$bBY-HM0000$c20091008
=810  \\$aПищевая продукция в Евразийском экономическом союзе : терминологический словарь. ― Минск, 2015.
=810  \\$aПищевые добавки // Продовольственная безопасность : термины и понятия : энциклопедический справочник. — Минск, 2008. — С. 253—255.
=810  \\$aПрименение пищевых добавок : Красители. Ароматизаторы и эфирные масла. Интенсивные подсластители. Хлебопекарные улучшители. Консерванты. Антиокислители : Технические рекомендации. ― Санкт-Петербург, 1997.
=810  \\$aСласти и страсти : сахар и подсластители - вопросы и ответы / М. Н. Пульцин. ― Санкт-Петербург, 2004.
=856  4\$uhttp://docs.cntd.ru/document/1200043045$zСайт АТ "Кодекс"$z"Электронный фонд правовой и нормативно-технической документации".
=856  4\$uhttp://www.cnshb.ru/akdil/thes/thesi.htm$z"Тезаурус по сельскому хозяйству".
=999  \\$g1848 NLB-NDARD$t20181213.
=999  \\$f28$t20091008

Чтобы вернуться назад, щелкните кнопку BACK на Вашем браузере