![]() БИБЛИОТЕК БЕЛАРУСИ | История поисков |
Базовый поиск | Расширенный поиск | Cловари | ГРНТИ | Новые поступления |
---|
Запись в MARC-формате
копировать MARC-запись |
=LDR 00000cx\\j22002533\\45\\
=001 BY-NLB-ar3289057
=005 20181220200035.7
=100 \\$a20091008abely50\\\\\\ca0
=152 \\$bDVNLB
=250 \\$aПАДСАЛОДЖВАЛЬНІКІ
=300 1\$aСмакавыя дабаўкі, прызначаныя для надання харчовым прадуктам, напіткам, лекавым сродкам, гігіенічным прадуктам салодкага смаку. Да іх адносяцца заменнікі цукру (глюкоза-фруктозныя сіропы, фруктоза, сарбіт, ксіліт, мальтыт і другія поліспірты), інтэнсіўныя падсалоджвальнікі і інш. Могуць быць такімі ж салодкімі як сахар ці адрознівацца ад яго па саладосці. Для інтэнсіўных падсалоджвальнікаў (аспартам, ацэсульфат калію, сахарын, сукралоза, цыкламаты) гэта адрозненне дасягае ў дзясяткі і сотні разоў. У інтэнсіўных падсалоджвальніках у адрозненне ад заменнікаў адсутнічае глюкозны фрагмент.
=450 \\$aпадсалоджвальныя рэчывы
=550 \\$5w$3BY-NLB-ar3289051$aПОДСЛАСТИТЕЛИ
=686 \\$2rugasnti$a65
=801 \2$aBY$bBY-HM0000$c20181213
=801 \0$aBY$bBY-HM0000$c20091008
=810 \\$aПищевая продукция в Евразийском экономическом союзе : терминологический словарь. ― Минск, 2015.
=810 \\$aПищевые добавки // Продовольственная безопасность : термины и понятия : энциклопедический справочник. — Минск, 2008. — С. 253—255.
=810 \\$aПрименение пищевых добавок : Красители. Ароматизаторы и эфирные масла. Интенсивные подсластители. Хлебопекарные улучшители. Консерванты. Антиокислители : Технические рекомендации. ― Санкт-Петербург, 1997.
=810 \\$aСласти и страсти : сахар и подсластители - вопросы и ответы / М. Н. Пульцин. ― Санкт-Петербург, 2004.
=856 4\$uhttp://docs.cntd.ru/document/1200043045$zСайт АТ "Кодекс"$z"Электронный фонд правовой и нормативно-технической документации".
=856 4\$uhttp://www.cnshb.ru/akdil/thes/thesi.htm$z"Тезаурус по сельскому хозяйству".
=999 \\$g1848 NLB-NDARD$t20181213.
=999 \\$f28$t20091008
Чтобы вернуться назад, щелкните кнопку BACK на Вашем браузере
© Государственное учреждение "Национальная библиотека Беларуси", 2015-2024 © Поисковая система разработана Объединенным институтом проблем информатики НАН Беларуси |